Ga naar hoofdinhoud

Meerderheid winkeliers betaalt geen huur

Volgens twee grote vastgoedadviseurs heeft zeventig procent van de winkel- en horecaeigenaren de huur van april nog niet betaald. Radiozender BNR deed navraag bij de vastgoedadviseurs.

Eerder werd door de verenigingen van vastgoedbeleggers en verhuurders opgeroepen om de huren voor winkeliers gedeeltelijk of volledig op te schorten. Volgens een woordvoerder van vastgoedadviseur Savills is er afgesproken dat per huur wordt bekeken in hoeverre hij een de huurverplichting kan voldoen. Uit de laatste cijfers blijkt echter dat er bijna helemaal niet meer wordt betaald. 

Volgens vastgoedadviseur Cushman & Wakefield betalen de huurders van grote winkelketers beter dan kleinere retailers. Daarnaast voldoen ondernemers in wijkwinkelcentra over het algemeen beter aan hun betalingsverplichting dan die in grotere winkelstraten. De verschillen in betaalgedrag per huurder zijn dus groot.

Veel verhuurders komen door de huurachterstanden in de problemen met het aflossen van de huur. Verhuurders die een tijdelijke korting geven op de huur moeten kunnen rekenen op een tegemoetkoming van de bank of overheid, geeft Cushman & Wakefield. Volgens de vastgoedadviseur helpen de huidige maatregelen van het kabinet onvoldoende.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top