Ga naar hoofdinhoud
INretail miljoenennota

Miljoenennota niet voorspoedig voor retailers

De koopkracht stijgt met ongeveer 2%, maar uit onderzoek blijkt dat het besteedbare inkomen niet is gestegen in de ogen van de consument. Dit heeft natuurlijk effect op de retailers. INretail directeur Jan Meerman reageert eveneens teleurgesteld.

Een paar feitjes
Komend jaar gaat er van alles veranderen voor de ondernemers. Hier een klein lijstje: de vennootschaps- en inkomensbelasting gaan omlaag en de werkkostenregeling wordt gunstiger. Op het eerste gezicht positieve vorderingen. Echter, er wordt tegelijkertijd geminderd op LIV-subsidie en BBL-subsidie. Dat maakt het een stuk moeilijker om mensen in dienst te nemen. Aan de andere kant wordt het voor ondernemers makkelijker om afscheid te nemen van collega’s indien nodig. Er wordt bijvoorbeeld gedacht aan transitievergoedingen.

Transitiefase
Transitie blijkt dus niet alleen aanwezig in de energiebranche. De retailers bevinden zich ook in een fase waarin veel wordt geëxperimenteerd met innovatieve businessmodellen. Het zijn onzekere tijden, waardoor de tegenstemmende ontwikkelingen in het kabinet niet meewerken. Neem bijvoorbeeld de groeiende flex- en oproepkrachten. De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) zorgt ervoor dat dergelijke werknemers allemaal dezelfde, hogere loonkosten veroorzaken. Dat terwijl er wel degelijk verschillen zitten tussen verschillende flex- en oproepkrachten.

Website INretail: https://www.inretail.nl/

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top