Ga naar hoofdinhoud
winkelcentra

Nederlandse consument besteed bijna 3 procent meer

Uit cijfers van het CBS blijkt dat Nederlandse consumenten afgelopen december 2,9 procent meer besteedden ten opzichte van het jaar daarvoor. In het jaar 2019 is de grootste groei zichtbaar.

Bestedingen aan duurzame goederen stegen afgelopen december met maar liefst 8,8 procent. Daarnaast gaven consumenten 1,5 procent meer uit aan voedings- en genotsmiddelen.

De CBS Consumptieradar, die in het leven is geroepen om de ontwikkeling van de consumptie door huishoudens te analyseren, geeft aan dat de omstandigheden voor de consumptie door Nederlandse huishoudens in februari gunstiger is dan in december. Volgens het statistiekbureau komt dit doordat de ondernemers in de industrie positiever waren over de toekomstige werkgelegenheid in hun bedrijf en door een grote groei van de werkzame bevolking.

Wat betreft het consumentenvertrouwen is er in de maanden januari en februari weinig veranderd. Zo was het consumentenvertrouwen in januari -3 en in februari -2. Ook de koopbereid is in deze maanden nauwelijks veranderd.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top