Ga naar hoofdinhoud
juja en uv fashions

Nieuw en bijzonder merk JUJA: milieubewuste UV-zwemkleding

Wauw! We wisten dat het eraan zat te komen: het eerste milieubewuste UV-merk is een feit. Volgens JUJA wordt het tijd om ons eens te gaan richten op de schade die UV-straling met zich mee kan brengen. Met UV-zwemkleding gemaakt van uit de oceaan geraapte PET-flesjes beschermt het merk de kinderhuid op een milieuvriendelijke manier. Een prachtig initiatief!

De geraapte flesjes worden bewerkt tot stof. Op die manier maken we de stranden en oceanen wereldwijd een stukje schoner, maar daarnaast beschermt het de kids ook tegen de zon! Hoe dit idee tot UV-zwemkleding is ontstaan? Daar zit een boeiend, maar vooral ontroerend verhaal achter. Eigenaar Jan Willem van der Sterre verloor zijn vader namelijk aan melanoomkanker. Hij besloot vervolgens de groothandel en online winkel UV-Fashions op te richten. Tegenwoordig is het Europa’s grootste aanbieder van dit soort (zwem)kleding en accessoires.

Ook Nederland kon wel een UV-merk gebruiken, volgens UV-Fashions. De naam van het gelanceerde merk JuJa komt bij Jan Willem zijn kids vandaan: Julia en James. Niet alleen de UV-kleding is van gerecycled materiaal, ook bij de tags en verpakking wordt hier rekening mee gehouden. Eén ontwerp staat symbool voor JuJa: een plastic flesje. Op de afgelopen kindermodebeurs SundaySchool liet het merk haar eerste zwemcollectie al zien. Wij zijn benieuwd wat er in de toekomst nog meer zal volgen! Deze collectie is vanaf nu te bestellen op pre-order SS20?’

Meer weten? Neem vooral even contact op met jw@uv-fashions.com
Website UV-Fashions: www.uv-fashions.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top