Ga naar hoofdinhoud
Hudson's Bay

Nieuwe geldschieter Hudson’s Bay duidt op mogelijk faillissement

Het warenhuisconcern Hudson’s Bay heeft een nieuwe investeerder weten te strikken, het eveneens Canadese Catalyst Capital Group.

Dit kan wellicht betekenen dat de vijftien filialen in Nederland binnenkort verdwijnen, gezien de komst van zo’n grote geldschieter vaak een voorbode is voor bezuinigingen. Daarnaast is gebleken dat de winkels in Nederland niet bepaald rendabel zijn. Ook onderburen in België doen het niet al te goed. De belangen in Duitsland zijn inmiddels al verkocht.

Hudson’s Bay zit in thuisland Canada al met genoeg kopzorgen, de verwachting is dan ook dat zij de focus hier eerst op zullen leggen. Door het grote vastgoedkapitaal van rijke families in het bedrijf zijn de belangen groot.

Topman Richard Baker wil het Canadese concern het liefst zo snel mogelijk van de beurs halen gezien de constante lage koers en heeft al een bod gedaan van ruim 1,3 miljard dollar. Nieuwe investeerder Catalyst gaat hier compleet tegenin en heeft nu een groter bedrag neergeteld dan Baker. Of wij volgend jaar nog kunnen winkelen bij Hudson’s Bay moet dus nog blijken.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top