skip to Main Content

Oilily medeoprichter Willem Olsthoorn overleden

Willem Olsthoorn, medeoprichter van kinderkledingmerk Oilily, is afgelopen woensdag op 81-jarige leeftijd overleden. De directie van het bedrijf en zijn dochter bevestigen dit tegenover het NRC. Olsthoorn overleed aan complicaties die waren ontstaan nadat hij in februari gordelroos had gekregen.

Olsthoorn richtte in 1963 samen met zijn toenmalige vrouw het kinderkledingmerk Olly op. In 1980 veranderde de naam naar ‘Oilily’ en werd het merk wereldwijd bekend. Het merk stond voornamelijk bekend om zijn vrolijk gekleurde ontwerpen. In de jaren tachtig en negentig lag de kinderkleding wereldwijd bij duizenden verkooppunten in de Verenigde Staten en Europa. 

Eind jaren negentig werd er aanzienlijk minder kinderkleding verkocht, waarna Olsthoorn besloot een meerderheidsaandeel en een risicokapitaalgroep te verkopen aan ABN Amro. Toen Oilily in 2009 failliet ging, kocht Olsthoorn zijn aandelen terug. Het merk maakte een doorstart als lifestylemerk en verkoopt vandaag de dag dames- en kindermode, tassen en beddengoed in meer dan 20 landen wereldwijd. 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top