Ga naar hoofdinhoud
Steenwijk

Omoda neemt Steenwijk Modeschoenen over

De Zeeuwse schoenenretailer Omoda neemt het Friese familiebedrijf Steenwijk over. De drie winkels van Steenwijk, inclusief de 28 medewerkers zullen vanaf 1 januari 2020 verder gaan onder de naam Omoda.

Landelijke uitbreiding
Omoda was afgelopen jaar al flink aan het uitbreiden, zo (her)opende ze in 2019 meerdere winkels, waaronder in Amsterdam, Utrecht en Zwolle. Het bedrijf is altijd op zoek naar mogelijkheden om uit te breiden. Helaas was Omoda nog niet vertegenwoordigd in het Noorden van het land, met de overname van Steenwijk komt daar verandering in.  “De winkels in Heerenveen en Gorredijk boren voor ons natuurlijk een nieuwe regio aan, maar bovenal past Steenwijk Modeschoenen qua identiteit erg goed bij Omoda. We verkopen grotendeels dezelfde kwalitatieve merken en zijn beiden een familiebedrijf” zo meldt Jan Baan, COO bij Omoda. Dit is een grote stap voor het bedrijf, dit is de eerste grote overname van een andere schoenenretailer.


‘Een kroon op ons harde werk’
Het Friese familiebedrijf zegt trots te zijn op de overname. Jan Steenwijk, eigenaar Steenwijk Modeschoenen: “Dat Omoda onze drie winkels overneemt is een kroon op ons harde werk van de afgelopen 40 jaar. Binnen de familie hebben we geen gegadigden voor opvolging in de zaak, dus we zijn blij en trots dat het gezonde bedrijf wat wij hebben opgebouwd nu voortgezet wordt door een ander sterk familiebedrijf.”

Een toevoeging van grote waarde
De winkel van Steenwijk Modeschoenen in Heerenveen bevindt zich aan de Dracht, dé winkelstraat van de stad. Daarnaast beschikt de retailer over twee winkels in Gorredijk die shop-in-shops zijn in het succesvolle Rinsma Modeplein. Rinsma Modeplein, een winkelbegrip in het noorden van Nederland, is ook content met de overname door Omoda. Gerk Jan Rinsma, eigenaar van het Rinsma Modeplein stelt “Omoda is een prachtig familiebedrijf met een toonaangevende schoenencollectie. Dit is een toevoeging van grote waarde aan alle mooie modemerken van Rinsma Modeplein. We verheugen ons op de nieuwe samenwerking.”

Website Omoda: www.omoda.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top