Ga naar hoofdinhoud

Ondanks rode cijfers een goed jaar voor Scotch & Soda

Moderetailer Scotch & Soda, eigendom van Sun Capital, heeft het afgelopen boekjaar een verlies van 5,4 miljoen euro gemaakt. Vorig jaar klom het nog uit de rode cijfers dankzij een winst van 1,1 miljoen euro. Ondanks dat heeft het bedrijf toch een goed jaar met hoogtepunten gehad.

De omzet ging met drie procent omhoog naar 335,6 miljoen euro, terwijl de ebitda met twaalf procent opliep tot 50,9 miljoen euro. Dat Scotch en Soda zich nu in de rode cijfers bevindt komt vooral door grote eenmalige kosten als herstructureringskosten en aandeelhoudersvergoedingen.

Omnichannel distributiemodel
Momenteel bevindt de retailer zich in een transitie naar het ‘omnichannel distributiemodel’ waarin de focus vooral ligt op het openen van winkels. Afgelopen boekjaar werden daarom negentien nieuwe winkels geopend in Nederland, Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten. Ook werden er 23 franchisewinkels toegevoegd. De retail- en de online omzet stegen beide met achtereenvolgens 22,1 procent en 7,3 procent. Wel is de groothandelsomzet gedaald van 213,3 naar 203,7 miljoen euro.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top