Ga naar hoofdinhoud
Online verkopen stijgen nog steeds

Online verkopen stijgen nog steeds, maar groei aantal verkopende retailers stagneert

Hoewel de online verkopen nog steeds stijgen, stagneert de groei van het aantal retailers dat onlineproducten verkoopt. Dat blijkt uit onderzoek van de Europese Commissie. 

Slechts twee op de vijf winkeliers in de EU (met meer dan 10 medewerkers) verkocht vorig jaar via het internet aan de consument, een aantal dat onveranderd is gebleven sinds 2014. Bij bedrijven die zich naast de consumentenmarkt ook richten op andere bedrijven, ligt dit aantal zelfs op één op de vijf winkels.

Binnen de landsgrenzen
Wat nog meer opvalt is dat bedrijven hun producten het liefst alleen verkopen in eigen land en niet in andere EU-landen, omdat ze frauderisico en verschillen in belastingwetgeving uit de weg willen gaan. Slechts 30% van de ondernemers heeft vertrouwen in het verkopen van hun producten buiten de landsgrenzen, tegenover 60% dat online verkopen in eigen land vertrouwt.

Aantal consumenten blijft groeien
Ondanks de stagnerende groei van de retailers die online verkopen en hun matige vertrouwen in deze dienst is het aantal consumenten dat online winkelt de afgelopen tien jaar verdubbeld tot 55%. In Nederland was dit zelfs bijna 75%. Online aankopen doen is vooral populair onder jonge of hoogopgeleide consumenten, wonende in Noordwest-Europa. De gemiddelde bedragen die consumenten online uitgeven stijgen licht, maar blijven meestal wel onder de €500.

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top