skip to Main Content

Opnieuw een verlies van tientallen miljoenen bij Scotch & Soda

€28,8 miljoen verlies. Zoveel bleek uit de jaarstukken over het gebroken boekjaar 2020/2021 van kledingmerk Scotch & Soda. Hoewel opnieuw een verlies van tientallen miljoenen genoteerd werd in het boekjaar eindigend op 31 mei van dit jaar valt het verlies mee in vergelijking met eerdere jaren: zo werd een jaar eerder bijna €160 miljoen verlies geleden.

De Amerikaanse investeringsmaatschappij Sun Capital, de eigenaar van Scotch & Soda heeft de portemonnee getrokken om het Amsterdamse modemerk de coronapandemie door te helpen. Ze hebben een aandeelhouderslening van €200 mln omgezet in aandelen en €15 mln aan vers kapitaal in het bedrijf gestoken.

‘Het is niet het jaar geworden dat we gehoopt hadden’, zegt Bervoets. ‘Het hele jaar mochten onze winkels in Europa niet volledig open. Ze moesten helemaal dicht of er waren restricties, zoals winkelen op afspraak.’ Dat de omzet van Scotch & Soda desondanks met slechts 4% is gedaald naar €277,9 mln, is vooral te danken aan de webwinkel. De omzet daarvan steeg met 18% naar €57,4 mln, nadat deze in boekjaar 2019/2020 ook al met 9% toenam.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top