Ga naar hoofdinhoud

Oprichter Kenzo overleden (81)

Op zondag 4 oktober is Kenzo Takada, de oprichter van het modemerk Kenzo, komen te overlijden aan de gevolgen van het coronavirus. De Japanse ontwerper is 81 jaar oud geworden.

Kenzo Takada gaf zijn voornaam aan het gelijknamige modehuis en raakte vanaf de jaren zeventig wereldwijd bekend om zijn vrolijke prints en felle kleuren. In 1965 reisde Takada van zijn geboorteland af naar Parijs. Hoewel het zijn intentie was om daar twee jaar te blijven, heeft hij de modestad nooit meer verlaten. In 1971 werden zijn ontwerpen en eigen winkeltje in Parijs, genaamd Jungle Jap, ontdekt door het modetijdschrift Elle. 

Op het hoogtepunt van zijn succes, in 1993, verkocht Takada het merk aan luxeholding LVMH, die het label tot op de dag van vandaag in zijn bezit heeft. Kenzo Takada ging in 1999 op 60-jarige leeftijd met pensioen. 

Op het Twitter-account van het modemerk is het volgende te lezen: ‘Tot mijn verdriet heb ik vernomen dat de heer Kenzo Takada is overleden. Zijn geweldige energie, vriendelijkheid en talent waren aanstekelijk. Zijn ziel zal eeuwig voortleven. Rust in vrede, meester.’ De tekst is afkomstig van Felipe Oliveira Baptista, één van Takada’s ontwerpers.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top