Ga naar hoofdinhoud
Brunotti logo

Retail Marketeer – Brunotti Europe B.V. (FT)

FUNCTIEOMSCHRIJVING

Als Retail Marketeer ben je verantwoordelijk voor het door vertalen van de marketing campagnes naar Brunotti retailers en outlet(s). Door doelgerichte 360 campagnes op te zetten bij key-accounts en afspraken te maken in de vorm van activaties en promoties bij kleinere accounts weet jij de impact van Brunotti campagnes te vergroten op de winkelvloer. In overeenstemming met de marketing kalender houd je een eigen retail en outlet kalender bij en bewaak jij de planning, budget en de Brunotti look & feel. Hierin werk je nauw samen met sales en de outlet manager.  

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het gehele proces; dus van afspraken maken met de retailer tot de follow-up, uitvoering en evaluatie. Je neemt initiatief, kunt snel schakelen en pakt het overzicht, zodat je marketing acties gemakkelijk kunt opschalen naar andere retailers en/of het buitenland. Je bent creatief en begrijpt de branche waarin je je begeeft: affiniteit met boardsporten is een MUST!  

VERANTWOORDELIJKHEDEN

Je rapporteert aan: Marketing Manager

• Retail Campagnes: Je bent verantwoordelijk voor het maken van de retail- en outlet kalender en bewaakt hierin de planning, budget & Brunotti look & feel. De focus hierin ligt op Nederland, Belgie en Duitsland.

• POS materiaal & Etalages: Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en plaatsing van het POS materiaal en etalages bij retailers en de outlet(s).

• Narrowcasting & Online: Je maakt afspraken m.b.t. narrowcasting in-store en levert hiervoor passend campagnemateriaal aan. Daarnaast kijk je altijd welke kansen er liggen om campagnes ook naar online kanalen van de retailer door te trekken.

• VM Guidelines: Ter ondersteuning van het POS materiaal, etalages en de inrichting van de Brunotti outlet(s) lever je VM guidelines aan.

• Sell-in & Sell-through acties: In overleg met sales en het development team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van give-aways en/of andere acties om de sell-in & sell-out van onze collecties te ondersteunen.

• Displays: In overleg met sales ontwikkel en/of plaats je displays om de verkoop te ondersteunen.

• Content Beheer: Je bent verantwoordelijk voor het beheer en updaten van het campagne materiaal en productteksten in de Dropbox.

• Customer Service: Je bent het eerste aanspreekpunt vanuit marketing voor retailers en outlet centers.

• B2B Mailing: Iedere maand verstuur je een B2B mailing met marketing en sales updates naar retailers. Daarnaast kijk je naar andere tools en mogelijkheden om de retailer te voorzien van Brunotti content.

• Showroom: Je bent verantwoordelijk voor de inrichting van de Brunotti showrooms, denk hierbij aan passend POS materiaal, visuals, etalages e.d.

• Brochures: Tijdens de sell-in & sell-out periode ontwikkel je in overleg met sales en de grafisch vormgever brochures om de verkoop te ondersteunen.

• Marketing Algemeen: Je ondersteunt de marketing afdeling tijdens fotoshoots, events, beurzen en andere werkzaamheden waar nodig.

FUNCTIE-EISEN

• Minimaal HBO denk- en werkniveau. • Minimaal twee jaar marketing gerelateerde werkervaring, retail en/of visual merchandise ervaring is een grote pre. • Goede schriftelijke en communicatieve vaardigheden in Nederlands & Engels. • Je bent pro-actief en weet van aanpakken. Je komt te werken in een klein marketing team: creatief en oplossingsgericht denken is een must. • Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit (denk aan fotoshoots en mogelijke events). • Je bent visueel ingesteld en hebt oog voor beeld en stijl. Zoals we bij Brunotti zeggen: ‘’je houdt van mooie dingen maken!’’ • Affiniteit met boardsporten en/of goede kennis van de ontwikkelingen binnen onze branche.

WIE ZIJN WIJ?

Brunotti is een all-boarsports merk dat al ruim 40 jaar bestaat! In 1979 kwam Claudio Brunotti vanuit Italië naar Scheveningen om daar zijn befaamde (wind)surfboards te ontwikkelen. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een all-boardsports lifestyle merk dat naast hardware producten, zoals o.a. boards, trapezes en wetsuits, ook een uitgebreide textielcollectie ontwikkelt voor sport en vrije tijd.

OVER ONS

Wij zijn een bedrijf met ca. 30 medewerkers, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Amersfoort met een eigen logistiek centrum in Nijkerk. Binnen ons bedrijf heerst een gezellige, informele en gemoedelijke sfeer. We zijn gedreven om naaste activiteiten die buiten onze werkzaamheden vallen, gezamenlijk zo goed mogelijk op te zetten en werken als een team samen. Velen van ons hebben affiniteit met de sporten waarvoor wij producten bieden, zoals bijv. surfen, kitesurfen, skiën of snowboarden.

Wij zijn benieuwd of jij past binnen ons marketing team en willen je graag leren kennen! Solliciteer direct door naast je CV een motivatie te sturen naar hbergsma@brunotti.com en kdoornhof@brunotti.com waarin je aangeeft waarom deze functie voor jou geschikt is.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top