Ga naar hoofdinhoud
faillissement

Schoenketen Dungelmann laat schuld na van miljoenen

Volgens het faillissementsverslag van curator Rob van Seumeren laat schoenketen Dungelmann een schuld na van minimaal 4,3 miljoen euro. Onlangs is het bedrijf voor 1,1 miljoen euro verkocht aan Martijn Rozenboom.

De afgelopen jaren stond Dungelmann er al niet goed voor. Hoewel de schoenketen in 2017 nog een omzet van 16,7 miljoen euro had, was dit in 2018 teruggelopen naar een bedrag van 13,6 miljoen euro. In 2018 leed het bedrijf maar liefst 1,4 miljoen euro verlies. In 2017 startte de schoenenwinkel, nadat de toenmalige bestuurder overleed, met een reorganisatie. Het plan was om een aantal winkels te sluiten, echter viel de omzet in mei en juni dermate tegen dat er een acuut liquiditeitsprobleem ontstond. Uiteindelijk ging de schoenketen failliet.

Dungelmann laat in totaal een schuld na van 4,3 miljoen euro. Een bedrag van 7 miljoen euro bestaat hierbij uit vorderingen van de Rabobank en ABN Amro. Daarnaast staan er nog voor 541 duizend euro aan belastingen uit. Ook hebben 130 concurrente crediteuren ruim twee miljoen euro aan vorderingen bij Dungelmann uitstaan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top