Ga naar hoofdinhoud

Shoppen via mobiel wordt steeds groter

Uit het Consumentenonderzoek van ShoppingTomorrow dat is gedaan onder vijfduizend respondenten blijkt dat shoppen via mobiel steeds groter wordt. Zo geeft 65 procent van de ondervraagden aan zijn mobiele telefoon te gebruiken tijdens het online shoppen. 

Volgens de ondervraagden zal het aandeel van mobiele aankopen alleen nog maar verder stijgen. De helft van de consumenten voorspelt zijn online aankopen over vijf jaar via mobiel te doen. Daarnaast verwachten de ondervraagden dat het aandeel van online aanlopen in de totale bestedingen zal stijgen van 27 naar 38 procent. Ook blijkt uit het onderzoek dat de online aankopen van kleding naar verwachting over vijftien jaar 39 procent van de totale mode-omzet uitmaken. Daarentegen ziet de categorie footwear & lifestyle het online aandeel juist afnemen van 43 naar 41 procent.

Toch brengt online shoppen ook wat uitdagingen met zich mee. Zo wil 60 procent van de consumenten wil niet worden herkend op een website. Daarnaast verwacht 77 procent van de deelnemers aan het onderzoek altijd een gepersonaliseerd aanbod te krijgen, terwijl 67 procent aangeeft het niet fijn te vinden als de verzamelde data daadwerkelijk wordt gebruikt om het aanbod te personaliseren. Een kleine 27 procent van de deelnemers geeft aan het geen probleem te vinden als bedrijven data gebruiken om een persoonlijk aanbod te creëren.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top