Ga naar hoofdinhoud
Hudson Bay

Tachtig miljoen euro verlies voor Hudson’s Bay in Europa

In het tweede kwartaal heeft Hudson’s Bay zijn nettoverlies verder zien oplopen. Het warenhuisconcern maakte een verlies van 264 miljoen Canadese dollar in de drie maanden tot augustus, tegenover 201 miljoen verlies van een jaar eerder.

In Europa was het verlies 121 miljoen Canadese dollar, omgerekend zo’n tachtig miljoen euro. De activiteiten in Europa worden in deze kwartaalupdate “beëindigde bedrijfsactiviteiten” genoemd, als gevolg van de overeenkomst met het Duitse Karstadt. Hudson’s Bay behoudt daarbij een aandeel van 49,99 procent in de winkels en vijftig procent van het vastgoed.

De omzet in Europa was in het tweede kwartaal 970 miljoen Canadese dollar, 1,9 procent hoger ten opzichte van het jaar ervoor. De vergelijkbare omzet liep terug met 4,7 procent. De ebitdar daalde van 144 naar 72 miljoen dollar, door de teruglopende omzet, de brutowinst en daarnaast de hogere huurkosten door winkelopeningen.

De totale omzet van de warenhuisketen daalde met twee procent tot 2,2 miljard dollar. De vergelijkbare omzet liep terug met 0,4 procent.

Website Hudson’s Bay: www.hudsonsbay.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top