Ga naar hoofdinhoud
Webwinkels

Tragere standaard levertijd zorgt voor grote zorgen

Er doen zich veel geruchten op over  de politieke plannen om pakketjes standaard binnen vier dagen thuis te laten bezorgen. Brancheorganisatie Thuiswinkel.org vind dit ‘een grote stap terug in de tijd’.

De webwinkelclub is echter wel blij met deze politieke plannen.  Zij zeggen dat er ’s nachts vaak mensen werken in distributiecentra om pakketjes één dag na het bestellen te kunnen leveren, terwijl dit vaak niet hoeft van de consumenten.  Ze proberen dit nachtwerk zo veel mogelijk te verhinderen en zijn van plan standaard hun pakketjes binnen vier dagen te leveren.

Deze nieuwe standaard levertijd heeft enorme gevolgen voor de Nederlandse concurrentiepositie, Thuiswinkel.org maakt zich hier grote zorgen om, zo verwijzen ze naar de huidige situatie in België. In België wordt meer dan de helft van alle online bestedingen bij buitenlandse webwinkels besteld. Daar is de ontwikkeling van e-commerce opzettelijk verstoord, aangezien de Belgische regelgeving het nachtwerk bemoeilijkte. Thuiswinkel.org stelt hierover ‘Wij willen geen situatie waarbij Nederlandse consumenten bij onze oosterburen gaan bestellen om wél goedkoop de volgende dag geleverd te krijgen’.

Thuiswinkel.org geeft zelf ook toe dat één dag na het bestellen leveren ook niet altijd dringend is, maar dat de consumenten dit toch wel erg fijn vinden.  ‘In onze 24/7-economie wordt wereldwijd next-day delivery de standaard, aangezien consumenten massaal kiezen voor de optie om bestelde producten de volgende dag geleverd te krijgen.’ De organisatie is van plan in gesprek te gaan met alle stakeholders over de verschillende opties van weldoordachte bezorging in een internationaal speelveld.  

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top