Ga naar hoofdinhoud

Tumble ’N Dry failliet, maar maakt meteen een doorstart zonder winkels

Woensdagochtend zijn de faillissementen van Tumble ‘n Dry Retail B.V. als Tumble ‘n Dry B.V. uitgesproken door de rechtbank in Amsterdam. Maar dat betekent niet dat ze helemaal stoppen, het merk maakt namelijk direct een doorstart met de webshop en ook twee filialen in de outletcentra blijven open.

In een persbericht laat het merk weten met dit besluit ‘te hopen duidelijke en bewuste keuzes te kunnen maken die het merk toekomstbestendig maken, ook wanneer er onvoorziene uitdagingen op het pad komen.’ Als reden voor deze aankondiging worden de maatregelen tegen het Coronavirus genoemd. Volgens Fleur Engelberts, de algemeen directeur van het bedrijf, ‘is dit de enige manier om succesvol te blijven.’ Door de gevolgen van de Coronacrisis zijn een overgroot deel van de inkomsten van het merk weggevallen. 

In totaal worden er zes winkels gesloten die in verband met de Coronacrisis sinds 6 april al niet meer waren geopend. Het gaat om de winkels gevestigd in de steden Breda, Lelystad, Maastricht, Amstelveen, Amersfoort en Roosendaal. De outletstores gevestigd in Lelystad en Roosendaal blijven vooralsnog open.

Geschiedenis
Het Nederlandse kindermodemerk Tumble ‘N Dry is in 2007 is opgericht door Jos Boin en Janneke van der Meij. Het merk richt zich op actieve kinderen tussen de 0 en 14 jaar. Vanaf 2012 was het label onderdeel van de Varova Fashion Group, waar destijds onder meer ook de modeketens Sissy Boy en Men at Work onder vielen. In november 2017 werd Tumble ‘n Dry overgenomen door de Brand Retail Group. Precies een jaar later na de overname werd Tumble ‘n Dry in 2018 weer doorverkocht aan investeringsmaatschappij Wijkermeer Investment onder leiding van Rob Zwanenburg. Zwanenburg verliet het bedrijf begin december 2019.

Verlieslijdend
Tumble ‘N Dry had het financieel al langer moeizaam. Het bedrijf meldt in zijn jaarverslag dat het voor zijn voortbestaan aangewezen is op zijn aandeelhouder. Wijkermeer heeft in ruil voor een lening van €2,3 mln pandrechten bedongen op de voorraad en de debiteuren van het bedrijf, zo blijkt uit het jaarverslag over 2018. Daardoor staat de investeerder vooraan in de rij met schuldeisers, waar de aandeelhouder bij een faillissement normaal gesproken juist als laatste komt. In de tweede helft van 2019 verstrekte Wijkermeer daar bovenop een lening van €1,2 mln. Het merk leed in 2018 een verlies van €635.000 op een omzet van zo’n €19 mln. In 2017 stond er een min van €2,5 mln onder de streep. De cijfers over 2019 heeft het bedrijf nog niet gedeponeerd.

De curator is mr. Michel Doorten van Blauw Tekstra Uding advocaten.

Website Tumble ‘N Dry: www.tumblendry.com

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top