skip to Main Content

Uiteindelijk geen uitverkoopverbod voor winkeliers

Winkeliers mogen de uitverkoop toch blijven inzetten om de voorraad kwijt te raken. Het ministerie van Economische Zaken laat weten dat het juridisch lastig blijkt en onder ondernemers is er niet genoeg draagvlak voor het uitverkoopverbod. 

Het kabinet besloot niet in te gaan op de wens van sommige winkeliers voor een tijdelijk verbod op de uitverkoop tot 1 juli. Dit heeft slechte gevolgen voor de kleinere detaillisten. Zo zouden zij met het verbod beschermd worden tegen grote retailers, die tijdens de coronacrisis wel nog stuntprijzen kunnen permitteren.  

Staatssecretaris Keijzer meldde dat de mogelijkheden voor een tijdelijk uitverkoopverbod onderzocht zouden worden. Uit het onderzoek bleek dat het juridisch niet mogelijk is om op korte termijn het verbod ook te realiseren voor de online winkels. Dit betekent dat de fysieke winkels er geen voordeel van hebben. Zo wordt het nog aantrekkelijke om online te shoppen.  

Bovendien blijken de meningen tussen de retailers erg verschillend te zijn. Sommige retailers zien de voordelen erin, maar andere vooral nadelen. Een aantal winkeliers verwachten dat mensen hun aankopen zullen uitstellen tot 1 juli, terwijl ze juist nu omzet nodig hebben. Daarom heeft het kabinet besloten om het uitverkoopverbod toch niet in te zetten. 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top