Ga naar hoofdinhoud
Coolcat

Veel belangstelling voor overname Coolcat

Grote kans dat de failliete kledingketen CoolCat een doorstart gaat maken. Er is veel interesse vanuit zowel binnen- als buitenland, zegt curator Edwin van Wijk tegen het AD.

“Er komt van alles voorbij, van mensen die alleen de kleding willen opkopen tot binnen- en buitenlandse investeerders die de winkels willen overnemen. We gaan een kritische selectie maken en de mensen vragen naar hun motivatie.’’

De tachtig vestigingen van het in kinder- en tienerkleding gespecialiseerde CoolCat blijven de komende weken sowieso nog open. Er is volgens Van Wijk nog genoeg kledingvoorraad, maar via de webshop kan voorlopig niks meer besteld worden.

De 1180 mensen die in Nederland in dienst zijn van CoolCat hebben allemaal ontslag gekregen, maar blijven nog wel doorwerken: “Ze hebben recht op loon tot het einde van de opzegtermijn, dus ze zullen nog zeker 4 tot 6 weken aan het werk blijven. In de tussentijd hopen we snel duidelijkheid te geven over de toekomst van het bedrijf”, zegt de curator tegen het AD.

Kledingwinkelketen CoolCat vroeg afgelopen week voor zijn Nederlandse onderdelen faillissement aan. Net als veel andere winkelketens kampt het bedrijf met “zeer uitdagende” marktomstandigheden.

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top