Ga naar hoofdinhoud
hudsons bay

Vertrekt Hudson’s Bay uit Nederland?

Hoewel alles er in het begin nog rooskleurig uitzag voor de Nederlandse Hudson’s Bay vestigingen, blijkt het tegendeel waar. In een brief van aandeelhouder Jonathan Litt, gericht aan de overige aandeelhouders, staat beschreven dat niet zeker is of het warenhuis in Europa kan blijven.

Er wordt momenteel onderzoek gedaan door de commissarissen van het bestuur van Hudson’s Bay. Het gaat hierbij niet alleen om de Nederlandse vestigingen, ook de Galeria Kaufhof winkels in Duitsland en Inno in België zijn erbij betrokken. Volgens Litt zou het terugtrekken de aandeelhouders direct een bedrag van 3,89 euro per aandeel op moeten leveren.

Bod op Galeria Kaufhof
Een woordvoerder van het warenhuis laat weten dat het bestuur inderdaad kijkt naar een eventuele verkoop in Europa, maar dat dat te maken heeft met het geven van een antwoord op het bod van drie miljard euro, dat Karstadt heeft uitgebracht op Galeria Kaufhof. Aandeelhouder Litt wil al langer dat Hudson’s Bay uit Europa vertrekt. Hij zou willen dat het warenhuis zich meer focust op vastgoed en niet alleen op retailactiviteiten.

In het derde kwartaal werd het verlies van Hudson’s Bay bijna verdubbeld tot 162 miljoen euro. Dit had mede te maken met de hoge investeringen in ons land.

Hudson’s Bay ontkent
Volgens een woordvoerder van Hudson’s Bay is het tegendeel waar en is er geen sprake van een terugtrekkende beweging uit Europa. De modeketen zegt juist te willen blijven investeren in Europa.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top