Ga naar hoofdinhoud

Vier grote Nederlandse banken introduceren nieuwe betaalapp

ABN Amro, ING, Rabobank en de Volksbank (ASN, RegioBank en SNS) hebben hun krachten gebundeld en introduceren samen een nieuwe betaalapp. Met de Payconiq app kan de consument straks ‘online, onderweg en onderling’ betalen.

Payconiq bundelt alle mogelijke betaalmanieren in één app. Dit komt doordat er een directe koppeling wordt gemaakt met de betaalrekening van de klant. De app is tevens erg interessant voor retailers, aangezien Payconiq zowel in webshops als in stenen winkels ingezet kan worden.

De vier grote banken lopen hiermee vooruit op de komst van de PSD2-wetgeving, die eind 2018 haar intrede in Europa zal doen. Met deze wetgeving kunnen klanten derde partijen toestemming verlenen om hun betalingsgegevens op te vragen bij een bank en daarnaast betalingen uit te voeren.

Payconiq is al getest in België. Hier werken inmiddels meer dan 25.000 winkeliers met de app. Payconiq maakt pinterminals overbodig, aangezien de betaalrekening van de winkel op basis van geolocatie aan de klant wordt getoond. Daarnaast is het mogelijk om een QR-code te scannen en direct te betalen. De app zal vanaf komende zomer ook beschikbaar zijn in Nederland.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top