Ga naar hoofdinhoud
We Fashion

WE verliest omzet

Modeconcern WE heeft zijn omzet vorig jaar zien teruglopen naar 275,8 miljoen euro. Zo blijkt uit de nieuwste jaarcijfers van WE International. 

WE International, waar behalve modeketen WE Fashion ook Van Gils en vastgoedactiviteiten onder vallen, ziet zijn omzet al enkele jaren teruglopen. Wat betekent een daling van 2,8 procent ten opzichte van een jaar eerder. De daling van het afgelopen boekjaar vond voornamelijk plaats in het laatste kwartaal, wat liep tot 31 januari.

In Nederland liep de omzet vorig jaar iets op naar 166 miljoen euro, ten opzichte van 163 miljoen afgelopen jaar. Maar in andere Europese landen daalde de omzet van 84,2 naar 77 miljoen euro. Buiten de Europese Unie is het bedrijf nog goed voor 32,8 miljoen euro.

De focus van WE International ligt sinds een aantal jaar op het sluiten van verliesgevende winkels en versterken van online activiteiten. Mede door de verkoop van het nodige vastgoed, blijft het bedrijf winstgevend. Het operationeel resultaat daalde vorig jaar van 27,7 naar twaalf miljoen euro.

WE Internationaal heeft momenteel 200 vestigingen en 2.500 werknemers.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top