Ga naar hoofdinhoud

Webshopmanager – Imps&Elfs

imps&elfs vacatureImps&Elfs werd geboren in 1997 als een ingetogen merk, waarbij het gaat om de vorm van het kind. De collectie is, naast de eigen flagshipstores en onlinestore verkrijgbaar via Nederlandse dealers.  Daarnaast heeft Imps&Elfs agenten en importeurs in meer dan 10 landen en is het merk onder andere te koop bij bijzondere winkels in Parijs, Londen, New York, Milaan, Seoul en Tokyo. Creativiteit en een hoge kwaliteitsstandaard staan hoog in het vaandel binnen een informele cultuur.

Imps&Elfs werkt met Made-By, een initiatief van de fair trade organisatie Solidaridad, met als doelstelling om het productieproces op te schonen. Het uiteindelijke doel van deze samenwerking van bedrijven en fair trade organisaties is om kleding te maken die gemaakt is van biologische katoen en 100% kinderarbeidvrij is.

De ontwerpstudio is gevestigd in een voormalige garage in Amsterdam-Zuid. Het hoofdkantoor, logistieke centrum en showrooms zijn gevestigd in Lelystad. Hier zoeken wij een:

Webshopmanager

Fuctieomschrijving:
De E-Commerce Specialist is verantwoordelijk voor het behalen van de doelstellingen met betrekking tot conversie, omzet en marge van de webshop. De E-Commerce Specialist maakt deel uit van het E-commerce team dat bestaat uit 5 collega’s, een stagiaire en een manager.

De taken bestaan onder andere uit:

 • Zorgdragen voor het functionele beheer van het webshop(s) en zoekgedeelte van de website en alle systemen daaromheen. Dit houdt in dat de Online Shopmanager zorg draagt voor een optimale zoekervaring op de website en de online campagnes die daarbij horen. Hierbij ligt de focus op het genereren van traffic (i.s.m Online Marketeer) en het laten converteren van deze traffic naar online omzet zonder hierbij de online bezoeker uit het oog te verliezen.
 • Het monitoren van dagelijkse prestaties van de productcategorieën;
 • Het up-to-date houden van de online shop (productplaatsingen, navigatie, banners) in nauwe samenwerking met de content marketeer binnen het team;
 • Volop kansen zien en pakken voor de cross- en up-sell tussen de verschillende productcategorieën;
 • Analyseren, plaatsen en optimaliseren van de zoekmachine content, zowel beeld als tekst, op de websites, met als doel zoveel mogelijk bezoekers aan te trekken en de (voornamelijk commerciële) communicatie op de juiste manier aan te bieden aan de klanten zodat meer omzet via de webshop(s) wordt gerealiseerd;
 • Project management van alle nieuwe initiatieven en de continue optimalisaties aan de site en mobile app(s);
 • Onderhouden en verbeteren van de usability en de conversie van de webshop(s)
 • Onderhouden van contact en zorgdragen voor optimale partnerships met externe partijen;
 • Verantwoordelijk voor de KPI’s van de webshop(s); denk aan conversie, omzet, marge, gem. orderbedrag, etc.

Profiel:
De E-Commerce Specialist die wij zoeken is iemand die commercieel is, klant -en resultaatgericht is en bekend is met E-Commerce platformen. Iemand die zelfstandig kan werken, alert en nauwkeurig is, goed prioriteiten weet te stellen en besluitvaardig is, behorend bij de dynamiek van een groeiend bedrijf. Verder vragen wij:

 • Minimaal een HBO opleiding aangevuld met relevante werkervaring;
 • kennis van de meest gebruikelijke Google tools zoals: Adwords, Analytics, Tag Manager;
 • kennis van E-commerce platformen zoals Magento, Shopware of andere soortgelijke platformen;
 • kennis van en ervaring met optimalisatietools zoals VMO, Tweakwise, Usabilla, Hotjar;
 • kennis van veelgebruikte CMS-/ CRM- en ERP-systemen alsook overige online tools zijn een grote pré;
 • communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Interesse?
Wil jij ons komen versterken? Stuur dan zo snel mogelijk jouw motivatie met CV naar de afdeling HR, bij voorkeur per e-mail naar HR@imps-elfs.nl.
Heb je vragen? Wij beantwoorden deze graag.

Afdeling Human Resources
Poseidonweg 17
8239 DK Lelystad
T: 0320 – 295600

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top