Ga naar hoofdinhoud

Wehkamp introduceert duurzamere verpakking

Wehkamp ruilt zijn rode verpakkingen volgend jaar in voor een duurzame variant. De nieuwe plastic zakken zijn gemaakt van gerecycled materiaal en bevatten minder inkt, waardoor ze minder CO2 opleveren.

Minder schadelijk
Door deze veranderingen worden de verpakkingen minder schadelijk voor het milieu, laat Wehkamp weten. Per jaar verstuurt Wehkamp ongeveer elf miljoen bestellingen, waarvan het grootste deel in plastic zakken wordt verpakt. De nieuwe plastic zakken krijgen een neutraal uiterlijk met ‘minimale kleurpigmenten’. Zo reduceert Wehkamp naar eigen zeggen 64 procent van de CO2-uitstoot. De webshop zegt waar mogelijk bewust voor plastic zakken te kiezen, omdat deze minder lucht bevatten dan kartonnen dozen. Deze nemen minder ruimte in waardoor er minder bestelbussen nodig zijn. Ook het karton van de dozen is recycle- en afbreekbaar. 

Ambitie
Maarten Tibosch, coo Wehkamp: “Met deze aanpassingen slagen we in onze ambitie, om in 2020 alleen nog verpakkingen te gebruiken die voor honderd procent uit gerecycled materiaal bestaan of herbruikbaar zijn.” Hij laat daarnaast weten dat het Wehkamps ambitie is om in 2025 geheel klimaatneutraal te zijn. 

Website Wehkamp: www.wehkamp.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top