skip to Main Content

Winkelen op afspraak wordt weer mogelijk

Winkelen op afspraak zal hoogst waarschijnlijk vanaf zaterdag 15 januari 2022 weer mogelijk zijn. Niet-essentiële winkels mogen klanten weer op afspraak ontvangen. Dit heeft onlangs het kabinet besloten, melden Haagse bronnen aan NOS en RTL Nieuws.

Op 19 december moesten alle niet-essentiële winkels in Nederland sluiten omdat de omikronvariant zich snel verspreidde onder de bevolking. Winkeliers konden alleen nog gebruik maken van het click and collect systeem.

Verschillende gemeenten, winkelketens en brancheorganisaties lieten de afgelopen tijd van zich horen dat de situatie steeds nijpender wordt door de nieuwe maatregelen. Zo waren er verschillende demonstraties de afgelopen tijd in meerdere steden door het land heen.

Het gaat er nu op lijken dat het kabinet enkele versoepelingen zal doorvoeren voor niet-essentiële winkels.

Welke voorwaarden er aan het winkelen worden verbonden is nog niet helemaal duidelijk.Wel wordt gezegd dat er weer gewinkeld kan worden op afspraak, zoals al eerder in de coronacrisis werd gedaan.

Verder gaan er waarschijnlijk ook versoepelingen komen voor het mbo en hoger onderwijs, contactberoepen en er kan weer meer gesport worden.

Vanavond zal er meer informatie komen over de details van deze versoepelingen in de persconferentie om 19:00 uur.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top