Ga naar hoofdinhoud

Aan het woord: Trudy de Vlas van Pikanini in Harlingen

In ‘Aan het woord’ vragen we retailers hoe het afgelopen seizoen is verlopen, wat dé trends van het moment zijn en welke merken zichtbaar groeien in populariteit. Deze week spreekt KIDS met de eigenaresse van Pikanini in Harlingen.

Eigenaresse Pikanini, Trudy de Vlas: “De naam ‘Pikanini’ is Zuid-Afrikaans voor ‘kleuter’ of ‘dreumes’. Ik ben ooit begonnen als vof en mijn vorige compagnon is geboren in Zuid-Afrika, waardoor de naam ‘Pikanini’ tot stand is gekomen. Momenteel is het geen vof meer en doe ik het alleen. Het gaat ontzettend goed met de winkel. Eigenlijk is de situatie een beetje vergelijkbaar met die van vorig jaar, toen de verkoop ook heel goed liep. Wel merk ik dat het tegenwoordig enorm van belang is om actief te zijn op social media. Zodra je er al iets minder tijd aan besteed, merk je dat gelijk in de omzet. Dit is nou eenmaal de tijd van nu. We kunnen niet meer om social media heen en dit heb ik dan ook geaccepteerd. Ik ben met name actief bezig op Facebook en Instagram, omdat dit de gemakkelijkste kanalen zijn. De merken Flo, Z8, CarlijnQ en Noppies verkopen het best in de winkel. We zijn onlangs ook begonnen met het verkopen van wat nieuwe merken. Dit is altijd weer even een ontdekkingsfase, maar het geeft gelijk ook meer uitdaging en dat vind ik ontzettend leuk. Omdat wij in het Noorden zitten, volgen we de trends op gebied van mode altijd een stapje later. Ik merk dat tieners het tegenwoordig heel belangrijk vinden om merkkleding te dragen. Zolang er een merk op staat, zit je goed. Voor de jongere kinderen is de Scandinavische stijl in combinatie met een printje weer een echte trend. Je kunt bijvoorbeeld niet meer aankomen met truien waar grote teksten op staan, dat is niet meer van deze tijd. Wat ik zo leuk vind aan mijn werk, is met name het contact met de mensen. Het klantencontact is, naast mijn passie voor mode, voor mij het belangrijkst. Ik zou bijvoorbeeld nooit alleen in de winkel kunnen staan. Ik moet mensen om mij heen hebben. Dat heb ik door de jaren heen wel ontdekt.”

Website Pikanini: www.pikanini.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top