Ga naar hoofdinhoud
Amazon NL

Amazon-effect blijkt ingrijpend

Wereldwijd voelt men het Amazon-effect. Investeerders trekken hun handen af van de retailmarkt vanwege het Amerikaanse bedrijf. Volgens de New Yorkse investeringsmaatschappij AllianceBernstein is de impact groot.

Wanneer Amazon in je vaarwater terechtkomt verlies je als retailer een hoop inkomsten. Onlangs introduceerde het bedrijf al de abonnementenservice Prime in ons land, waarmee consumenten voor enkele euro’s per maand gratis bezorging, opslagruimte in de cloud en videostreamingdiensten kunnen ontvangen.

Hoge omzet in Duitsland
In Duitsland maakt Amazon grote sprongen. Volgens correspondent Bertus Bouwman is de gigant goed in het bijstellen van consumentenverwachtingen. Zo levert het verse levensmiddelen en wordt alles snel bezorgd. Dit zorgt weer voor een hoge omzet.

Testen in Verenigd Koninkrijk
Hoewel er in Duitsland een hogere omzet is, worden de diensten voor Europa vooral in het Verenigd Koninkrijk getest. De boodschappendienst AmazonFresh en de dronebezorging in Cambridge zijn hier enkele voorbeelden van. Het effect van deze diensten is groot: Amazon bepaalt in het Verenigd Koninkrijk de gehele retailagenda.

Website Amazon: www.amazon.com

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top