skip to Main Content

Belgische modeketen JBC opent kindermodebeleveniswinkel

Afgelopen maandag heeft modeketen JBC in Hasselt een innovatieve beleveniswinkel voor kinderen geopend, genaamd ‘JBC K’dee’. De winkel wil meer zijn dan een traditionele kinderkledingwinkel.

Eerder gaf JCB workshops met leerlingen tussen zes en twaalf jaar van stedelijke basisschool De Hoeksteen in Beverlo. “Wat vooral naar voren kwam uit de gesprekken met de kinderen, was dat ze hun winkelbeleving als saai ervaren. Ze willen liefst op ontdekking gaan en avonturen beleven. Vandaar dat we met JBC K’dee voluit zijn gegaan voor een uniek concept, gericht op de ervaring van de kinderen. We hebben hierbij het buitengegeven naar binnen willen brengen met veel speelruimte en een fantastische boomhut.” De modeketen werkte het concept uit in samenwerking met interieurvormgevingsbureau Deusjevoo. Kinderen wanen zich in de wereld van Babs en Tiest, wat een knipoog is naar JBC-oprichter Jean Baptiste Claes.

Hoewel de opening voor eind maart stond gepland, werd de opening vanwege de gevolgen van het coronavirus verplaatst naar deze week. Topman Bart Claes is blij dat de winkel eindelijk is geopend, al is het zonder de toeters en bellen die hij oorspronkelijk in gedachten had. “We passen vanzelfsprekend strikt alle nodige veiligheidsmaatregelen toe. Zo zal het boomhuthuis – het hart van deze winkel – nog even gesloten blijven, maar zelfs dan blijft onze JBC K’dee misschien wel de mooiste kinderwinkel van België”, aldus Claes.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top