Ga naar hoofdinhoud

Consumentenvertrouwen neemt opnieuw toe in februari

De stemming onder consumenten verbeterde ook in februari weer iets, meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen steeg van -28 in januari naar -27 in februari en de koopbereidheid verbeterde.

Met -27 lag het consumentenvertrouwen in februari onder het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar (-10). Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit (36) en in september en oktober 2022 de laagste stand ooit (-59). Het CBS meet het consumentenvertrouwen elke maand sinds april 1986 op basis van het consumentenconjunctuuronderzoek. Het consumentenvertrouwen is een gemiddelde van 5 deelvragen, waarbij van elke vraag het saldo van positieve en negatieve antwoorden wordt genomen. Als alle consumenten positief zijn, is het saldo 100. Als alle consumenten negatief zijn, is het saldo -100.

Koopbereidheid minder negatief
De koopbereidheid kwam in februari uit op -17, tegen -20 in januari. Het oordeel over de financiële situatie in de afgelopen twaalf maanden verbeterde, het oordeel over de financiële situatie in de komende twaalf maanden bleef hetzelfde. Verder vonden consumenten de tijd voor het doen van grote aankopen wat minder ongunstig dan in januari.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top