Ga naar hoofdinhoud

Dutch Sustainable Fashion Week en INretail slaan handen ineen

Dit jaar op 24 september gaat de Dutch Sustainable Fashion Week weer van start met de zevende editie. Dit jaar zonder spraakmakende shows, maar juist met de focus op transparantie in de winkelstraten. Dit doen ze in samenwerking met een groot aantal winkels door heel Nederland en vanaf dit jaar met INretail. Edwin Belt vertel KIDS meer over deze samenwerking:

Event met een zwart randje 
“Sinds 2013 is de founder van de Dutch Sustainable Fashion Week, Cecile Scheele, met haar team van het agentuur Goodbrandsz bezig om duurzame mode onder de aandacht te brengen bij consument, retailers en merken door het initiëren van deze week. Een supergoed initiatief, vond INretail, en wat met ondersteuning begon is nu uitgegroeid tot een mooie samenwerking”. 

Winkelstraten 
“Waar er vorig jaar nog een fantastisch en groots event werd neergezet met diverse modeshows op locatie, zal er deze editie aandacht worden gevraagd in de winkelstraten. Ook hier is de schuldige weer Covid-19, althans de gevolgen hiervan. Op 24 september aanstaande start de Dutch Sustainable Fashion Week met een zeer gevarieerd programma welke vooral in de winkelstraten zal plaatsvinden. Hier worden de duurzame stappen getoond die modezaken en merken maken. Daarnaast delen zij hun uitdagingen met betrekking tot verduurzaming”.

Naar een nieuwe economie 
“Tijdens de Coronacrisis is er een enorm maatschappelijk debat op gang gekomen of we allemaal niet te hard gingen.  Meer dan ooit ging het over bewust consumeren. In de moderetail zijn we al sinds 2016 bezig om zaken structureel te veranderen. Alleen we doen dit vaak achter de schermen. Met deze week bieden we retailers een podium om te vertellen over welke duurzame stappen de brands hebben genomen. Het is een eerlijke week, we vertellen ook waarom dingen nog niet lukken”.   

(H)Erkenning 
“Een positieve beweging is dat de motivatie van de consument om duurzamer te kopen alleen maar is toegenomen en daarom willen we er veel aandacht aan geven, heel veel aandacht!  Er gebeuren prachtige dingen en er is vraag naar. Want eerlijke en schone kleding moet geen niche, maar de norm zijn”, aldus Edwin.

Meedoen met de Dutch Sustainable Fashion Week! 
Bestel hier het  promotiepakket

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top