Ga naar hoofdinhoud
kindermodenieuws

Feest: Chaos and Order bestaat tien jaar (interview)

Hoera! Kindermodemerk Chaos and Order bestaat deze maand tien jaar! Reden genoeg om terug te blikken op het ondernemerschap en te kijken naar de toekomstplannen van het merk. Kids fashion mag sprak met eigenaresse en oprichtster Miranda Smid.

Hoe gaat het met Chaos and Order?
“Het gaat goed, we zijn erg in ontwikkeling. We hebben voor de komende winter een leuke, nieuwe collectie die wat anders is dan voorgaand seizoen. Het is wat modischer dan voorheen. Vroeger gebruikte we met name veel primaire kleuren naast elkaar en deze collectie bevat wat andere kleurtonen die goed op elkaar zijn afgestemd. Denk bijvoorbeeld aan de populaire leopard print, die we dan combineren met olijfgroen en zwart. Er zitten wat frisse accentjes in, maar ook veel gouden details in de vorm van borduurtjes en koortjes. Een andere kleurengroep bestaat uit donkerblauw en okergeel. En daarnaast hebben we leuke prints zoals vosjes en sterretjes.”

Hoe is het merk de afgelopen jaren gegroeid?
“Het is de afgelopen jaren wel wat wisselend geweest in groei. De markt is natuurlijk lastig, dat geldt voor bijna ieder kledingmerk. Om die reden hebben we dan ook een vernieuwende collectie neergezet. Kinderen kijken tegenwoordig ook sneller naar hun moeder, naar wat zij aan heeft. Dat zie je ook weer terug in onze nieuwe collectie. Het neigt wat meer naar volwassen kleding, maar we zorgen er wel voor dat het toch wat meisjesachtig blijft.”

  

Wat zijn de belangrijkste veranderingen geweest?
“Deze nieuwe wintercollectie is wel een grote verandering geweest. We waren vroeger het eerste merk dat werkte met primaire kleuren direct naast elkaar. De overgang naar het kleurenpallet en deze stijl van winter is dan ook erg verassend. We hebben bijvoorbeeld nieuwe stoffen gebruikt zoals velours, maar de collectie bevat ook leuke broeken, jasjes, jurkjes en truien.”

Wat zijn de unique selling points van het merk?
“We hebben een aantal stabiele factoren bij Chaos and Order en dat zijn met name de constante goede pasvorm en de kwaliteit van de kleding. We krijgen geen tot weinig klachten en dat komt omdat we kwalitatief erg goed zijn. Daarnaast zijn we echt groot geworden door onze grafische prints, die je ook deze wintercollectie weer terugziet.”

Wanneer besloot je Miss Chaos te starten voor dames?
“Miss Chaos is een paar jaar na dat Chaos en Order bestond toegevoegd. De collecties bestonden altijd uit dezelfde stoffen die ook gebruikt werden binnen de kindercollectie. Sinds dit voorjaar is het echt losgetrokken en is het op zichzelf een modisch label. De reden hiervoor is dat ik me niet echt meer kon vinden in wat het oude Miss Chaos was. Ik moest ervoor ontwerpen, maar het kleurgebruik was niet echt mijn kleurgebruik omdat het voortkwam uit de kindercollectie. Nu is het een mooie, volwassen damescollectie geworden en er wordt erg goed op gereageerd.”

Wat zijn jullie toekomstplannen?
“De focus ligt op dit moment op de Miss Chaos collectie, waar we hele leuke reacties op krijgen. Daarnaast willen we de kindercollectie ook na de wintercollectie zo voortzetten; het blijft een iets modischer label, met gebruik van verschillende stoffen en andere kleuren dan voorheen.”

www.chaos-and-order.com

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top