Ga naar hoofdinhoud

Iets lagere omzet voor kleding- en schoenenwinkels in november

De detailhandel heeft in november 3,2 procent meer omgezet dan in november 2022, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 0,8 procent lager. Maar de omzet van de kledingwinkels daalde met 0,7 procent en de omzet van de schoenenwinkels met 0,1 procent. Online is 0,3 procent minder omgezet dan een jaar eerder.

De drogisterijen en de winkels in consumentenelektronica hebben in november meer omgezet dan in november 2022. Daarentegen hebben de winkels in schoenen en lederwaren, de winkels in meubels en woninginrichting, de kledingwinkels, de winkels in doe-het-zelfartikelen (inclusief keukens en vloeren) en de winkels in recreatie-artikelen in november minder omgezet.

Omzet winkels in voedingsmiddelen bijna 5 procent hoger
De winkels in voedings- en genotmiddelen hebben in november 4,8 procent meer omzet behaald dan in november 2022. Het verkoopvolume was 1,7 procent lager dan een jaar eerder. De omzet van de supermarkten lag 5,1 procent hoger, de omzet van de speciaalzaken was 3,3 procent hoger.

Online 0,3 procent minder omgezet
De online-omzet was in november 0,3 procent lager dan in november 2022. Webwinkels (als hoofdactiviteit verkoop via internet) hebben 4,6 procent meer omgezet. De online-omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers), was echter 6,7 procent lager.

De online-omzet van de winkels in voedingsmiddelen en drogisterijen lag in november 2023 hoger dan in november 2022. De online-omzet van de winkels in overige non-foodartikelen, de winkels in consumentenelektronica en de kledingwinkels was lager dan een jaar eerder.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top