skip to Main Content

INretail: “Fatsoenlijke steun keihard nodig”

INretail is tevreden dat het kabinet de noodkreten uit de sector serieus neemt en de boodschap landt. In een persbericht laat de brancheorganisatie weten dat het goed is dat er extra steun wordt aangekondigd, maar dat er geen reden is om te je juichen zolang er details ontbreken.

Nu de lockdown is verlengd, kost het de gesloten winkels honderden miljoenen aan omzetverlies en onverkoopbare voorraad. Volgens INretail moet het bedrag dat het kabinet voor de aanpak vrijmaakt realistisch zijn en dienen de maatregelen te passen bij de verschillende winkelbranches. De brancheorganisatie biedt graag haar kennis van de retailsector aan en vindt dat het afhalen van bestellingen bij de winkeldeur absoluut veilig kan.

INretail hoopt dat de details van de steunmaatregelen snel duidelijk worden, want iedere dag telt. Gezien de voorjaarsgoederen geleverd worden maar niet betaald kunnen worden en winkels uitpuilen van de wintergoederen en het geld ontbreekt, dreigt er een doemscenario van lege winkelstraten. Volgens de brancheorganisatie is de invulling van de extra steun dan ook cruciaal voor het overleven van duizenden winkels en het behoud van tienduizenden banen. 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top