skip to Main Content
TVL-regeling INretail

INretail: “Het TVL-percentage van de mode- en schoenenbranche moet omhoog”

Vanaf vandaag kan je als MKB’ER een aanvraag indienen voor de TVL-regeling, ook wel bekend als de Tegemoetkoming Vaste Lasten. Voor de detailhandel sector is een tegemoetkoming van vijftien procent afgesproken. Een percentage dat volgens brancheorganisatie INretail heel wat te wensen over laat.

Volgens het CBS komen de daadwerkelijke percentages van de vaste lasten voor een mode-of schoenenwinkel in werkelijkheid neer op vijfentwintig en zesentwintig procent. Een heel stuk hoger dus dan de vastgestelde tegemoetkoming van vijftien procent. INretail is het hier dan ook niet mee eens en roept in een persbericht op tot bezwaar. De organisatie zegt te snappen dat het Ministerie van Economische zaken breed toepasbare regelingen wil, maar de ondernemers in de winkelstraten verdienen volgens hen beter. De meeste winkeliers zijn zwaar getroffen door Corona en hebben volgens INretail recht op een realistischer tegemoetkoming in hun vaste lasten.

INretail roept staatsecretaris Keijzer op om te helpen door de vergoeding en stuk realistischer te maken voor de mode- en schoenenwinkeliers. MKB’ers die van juni tot en met september ten minste dertig procent omzetverlies hebben geleden door de coronacrisis komen in aanmerking voor een aanvraag. De regeling houdt in dat de ondernemers een belastingvrije tegemoetkoming van het Ministerie van Economische Zaken krijgt om de vaste materiële kosten te kunnen bekostigen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top