Ga naar hoofdinhoud

Kledingwinkels zetten 13 procent meer om in juni

De detailhandel heeft in juni 8,1 procent meer omgezet dan in juni 2022, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 1,4 procent lager. De omzet van de foodsector groeide met 10,8 procent en de omzet van de non-foodsector met 7,1 procent. Online is 5,2 procent meer omgezet dan een jaar eerder.

Omzet kledingwinkels ruim 13 procent hoger
De omzet van de non-foodwinkels groeide in juni 2023 met 7,1 procent. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) was 0,3 procent lager dan een jaar eerder.

De kledingwinkels, hebben in juni 13,1 procent meer omgezet dan in juni 2022. En winkels in schoenen en lederwaren genereren 9 procent meer omzet. Een stijgende omzet betekent niet dat er ook meer wordt verkocht. Het verkoopvolume ligt namelijk lager: min 0,3 procent wat betreft de non-foodwinkels.

Online ruim 5 procent meer omgezet
De online omzet was in juni 5,2 procent hoger dan in juni 2022. Webwinkels (als hoofdactiviteit verkoop via internet) hebben 2,0 procent meer omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers), was 9,1 procent hoger.

De online omzet van de winkels in voedingsmiddelen en drogisterijen, de kledingwinkels en de winkels in overige non-foodartikelen lag in juni 2023 hoger dan in juni 2022. De online omzet van de consumentenelektronica was lager dan een jaar eerder.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top