Ga naar hoofdinhoud

Mede-grondlegger Lourus Jan Verton overleden

Op vrijdag is Lourus Jan Verton op 85-jarige leeftijd overleden, een icoon in de schoenenindustrie en medeoprichter van Omoda in 1961 samen met zijn echtgenote.

Hoewel de geschiedenis van Omoda als schoenmakerij teruggaat tot 1875, opende de eerste eigen winkel in de vroege jaren ’60 in Zierikzee onder de naam Verton Schoenen. Lourus Jan was de derde generatie in de eigenaarsfamilie. Na verloop van tijd namen zijn kinderen, Lourus en Wilhelm Verton, het stokje over. Tegenwoordig staat de vijfde generatie aan het roer, met Marlinde Baan-Verton, haar echtgenoot Jan Baan, en zwager Lourus-Jan Verton.

Lourus Jan Verton had een visie voor een winkel die zowel kwaliteit uitstraalde als toegankelijk was voor iedereen. Volgens het bedrijf heeft hij hiermee de fundamenten gelegd voor het huidige Omoda-DNA. “Zijn gedachtegoed zal blijven voortleven; dit zullen wij altijd in ere houden binnen ons familiebedrijf,” zo verklaart Omoda in een LinkedIn-post.

Ondertussen is Omoda uitgegroeid tot een vooraanstaande fashionretailer met meer dan 30 eigen winkels. Het hoofdkantoor bevindt zich nog altijd in Zierikzee. AFgelopen seizoen zijn ze ook begonnen met de verkoop van kinderkleding. De nalatenschap van Lourus Jan Verton zal voortleven in de toekomst van dit bloeiende familiebedrijf.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top