Ga naar hoofdinhoud
Sissy-Boy

Overname Sissy-Boy verloopt niet als gepland

Nadat Sissy-Boy in april 2019 failliet ging, maakte het bedrijf een doorstart onder de Termeer Groep, het moederbedrijf van Sacha en Manfield. Helaas verloopt de doorstart minder soepel dan gepland: uit het faillissementsverslag van RTL-Z blijkt dat het bij drie locaties nog onduidelijk is of ze kunnen worden overgedragen. 

In totaal neemt Termeer veertig Nederlandse filialen van Sissy-Boy over. Curatoren Willem Jan van Andel en Frederic Verhoeven lieten weten dat deze overdacht stroef verloopt: voor de overname van de vestiging in Den Haag was een kort geding met de verhuurder nodig. De verhuurder behaalde zijn gelijk en de winkel moest ontruimd worden. Termeer spande vervolgens een rechtzaak tegen de curatoren aan, omdat het bedrijf vond dat zij hun plichten niet hadden opgevolgd en dat zij in hoger beroep hadden moeten treden na de uitspraak van de rechter. 

Door de problematiek rondom de overname van de winkels heeft de eindafrekening nog niet plaatsgevonden. Het gezamenlijke bedrag dat Termeer moet betalen voor de voorraad en enkele andere activa van Sissy-Boy zou neerkomen op een bedrag van ongeveer 2,5 miljoen euro. 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top