Ga naar hoofdinhoud
bijenkorf

Reorganisatie Bijenkorf zorgt voor baanverlies van 143 man

Volgend jaar worden de twee distributiecentra van de Bijenkorf samengevoegd tot één. De distributie zelf wordt daarnaast uitbesteed aan een dienstverlener, hoogstwaarschijnlijk Ingram Micro. Hierdoor zullen 143 mensen hun baan te verliezen.

Door de sluiting van het distributiecentrum in Woerden is het personeel de dupe geworden. Momenteel zorgt dat distributiecentrum er namelijk voor dat winkels worden bevoorraad. Volgens Topman Giovanni Colauto is het een moeilijk besluit geweest, maar zijn de mogelijkheden goed tegen elkaar afgewogen. Dit is de enige manier om in de toekomst een succesvolle omnichannel retailer te blijven.

Voor de afhandeling van online bestellingen maakt de Bijenkorf momenteel nog gebruik van het distributiecentrum van Ingram Micro. Wanneer er een nieuw centrum gebouwd wordt, zijn goederen sneller op locatie. Daarnaast is het een manier om efficiënter te werk te gaan omdat er nu overlap plaats vindt.

Het nieuwe distributiecentrum zal waarschijnlijk in de buurt van Tilburg en Waalwijk komen te liggen. Hiervoor worden nog gesprekken gevoerd met Ingram Micro. Bijenkorf gaat er vanuit dat de werkgelegenheid op den duur zal stijgen door groei van de winkelverkoop en de webshop. Het aantal banen in de distributie kan dan oplopen van vijfhonderd naar achthonderd.

Website Bijenkorf: www.bijenkorf.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top