Ga naar hoofdinhoud

Retail tak Noppies failliet: 34 miljoen euro schuld

De Nederlandse vestigingen van het zwangerschaps- en kinderkledingmerk Noppies hebben hun deuren gesloten als gevolg van een faillissement. Het bedrijf had afgelopen zomer al zijn winkels in zowel Nederland als België gesloten.

Uit de jaarcijfers van moederbedrijf Nine & Co en het faillissementsverslag van dochterbedrijf Task Retail, dat voor het eerst werd ingezien door RTL Z, blijkt de financiële situatie. Nine & Co leed aanzienlijke verliezen in de eerste twee jaren van de coronapandemie: 3,4 miljoen euro in 2020 en 4,2 miljoen euro in 2021. Task Retail is het enige bedrijfsonderdeel van Nine & Co dat failliet is gegaan. Desondanks zet Nine & Co de groothandelsactiviteiten en online verkoop van het Noppies-merk voort via de eigen webshops en platforms zoals Zalando.

Eind 2021 bedroeg de totale schuld van Nine & Co bijna 34 miljoen euro, waarbij de grootste schuldeisers de Belgische investeerder Vendis Capital (ruim 14 miljoen euro) en Rabobank (13 miljoen euro) zijn. De totale schuld aan Vendis steeg eind 2022 tot ruim 17 miljoen euro, volgens de meest recente jaarrekening. De investeerder heeft zich in juni teruggetrokken uit het merk; het bezit geen aandelen meer en heeft geen vorderingen op het bedrijf.

In juli kondigde het bedrijf aan al zijn 12 winkels in Nederland en België te sluiten vanwege financiële moeilijkheden. Ondanks maatregelen zoals het inkrimpen van het personeelsbestand en het aanpassen van het assortiment, kon het bedrijf niet overleven. Nine & Co verklaarde eerder dat de nasleep van de coronapandemie en de oorlog in Oekraïne de bedrijfsvoering ernstig hebben verstoord. Door een laag consumentenvertrouwen, verminderde koopkracht en hoge kosten was er een afnemende vraag naar babykleding, zwangerschapskleding en babyproducten.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top