Ga naar hoofdinhoud
bugaboo in verkoop

Verkoop Bugaboo mislukte vorig jaar

Vorige week schreef KIDS fashion mag dat kinderwagenmerk Bugaboo in de verkoop staat. Volgens het Financiele Dagblad mislukte een poging tot verkoop vorig jaar nog, door ruzie tussen de twee oprichters. Advocaat Peter Wakkie is ingeschakeld om de verkoop deze keer goed te laten verlopen.

De geruchten gaan dat investeerder CVC het bedrijf vorig jaar wilde overnemen. Oprichter Eduard Zanen wilde destijds samen met mede-oprichter Max Barenbrug uit het bedrijf stappen omdat zij dat vijf jaar eerder hadden afgesproken. Barenburg wilde dit niet en CVC besloot uiteindelijk af te haken. Advocaat Wakkie zal er nu voorkomen dat een tweede verkooppoging mislukt. Hij kan eventueel ook het winnende bod aanwijzen.

Teleurstellende resultaten
Hoewel eerder bleek dat de verwachte verkoopprijs van het bedrijf op tweehonderd miljoen euro werd geschat, blijken de resultaten nu tegen te vallen. Onder andere door de ruzie tussen de oprichters is de omzet dit jaar gedaald met vijf miljoen euro. Het brutobedrijfsresultaat valt terug van dertig naar achttien miljoen euro en daardoor zal ook de verkoopopbrengst waarschijnlijk lager uitvallen.

Website Bugaboo: www.bugaboo.com

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top