Ga naar hoofdinhoud

Bijenkorf viert 150-jarig feestje noodgedwongen met dichte winkels

De Bijenkorf viert dit jaar het 150-jarig bestaan, maar door het coronavirus zijn de festiviteiten afgelast. Alle vestigingen zijn sinds een week gesloten.

“De evenementen hebben we twee weken geleden uitgesteld”, laat een woordvoerder weten. Op de dag van de verjaardag was het de bedoeling dat eenzame ouderen een taartje zouden komen eten in de winkels. Ook dat feestje ging niet door. “We hebben alsnog zevenhonderd taartjes bezorgd bij zorginstellingen in steden waar de Bijenkorf een vestiging heeft.”

Online is de winkel nog wel open en met de webshop is de Bijenkorf vandaag de dag ook aanwezig in buurlanden Duitsland en België. “Dit jaar breiden we dat uit met Oostenrijk en Frankrijk.” Ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan maken 150 merken een speciale uitvoering van hun meest iconische product, die zijn wel gewoon te bestellen.

Op 23 maart 1870 werd de Bijenkorf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Maar liefst 150 jaar later staat het bedrijf daar nog steeds ingeschreven. Begin maart kondigde de keten van luxe warenhuizen een reeks festiviteiten aan om de verjaardag te vieren.

En de Stichting Cultureel Erfgoed de Bijenkorf geeft een boek uit over de geschiedenis van het warenhuis. Het begon met een fourniturenwinkeltje aan de Nieuwendijk in Amsterdam, dat magazijn de Bijenkorf heette. Waarom, dat is niet bekend.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top