Ga naar hoofdinhoud
Daka Sport

DAKA Sport gaat verder zonder Intersport en Euretco

De directie van DAKA Sport, een Rotterdams familiebedrijf, heeft besloten zelfstandig te worden en de franchiseformule Intersport los te laten. De afgelopen jaren is het bedrijf gegroeid naar tien Intersport DAKA winkels, 4 eigen DAKA winkels en een eigen webwinkel. Toch wil het nu af van het werken vanuit twee formules.

De twee formules blijken te beperkend voor het realiseren van de verdere groei. Het besluit om zelfstandig verder te gaan is gemaakt vanwege de toetreding van buitenlandse spelers en de noodzaak tot positionering naar de consument. Daarnaast zit de kracht volgens DAKA in het zelfstandig ondernemerschap, waardoor de Intersport formule niet meer bij het bedrijf past. Ook de digitalisering van de retail en de ambitie om een landelijke speler te worden tellen mee bij de keuze.

Euretco
Na lang overleg is tevens besloten geen gebruik meer te maken van de retail dienstverlening van Intersport licentiehouder Euretco. Volgens DAKA directeur Jan-Peter Dankaart moest het bedrijf gaan voor eigen visie en koers, ondanks dat ze er alles aan hebben gedaan om aansluiting bij Euretco te behouden. Vanaf 1 november 2018 zullen alle vestigingen zelfstandig verdergaan onder de naam DAKA Sport.

Over DAKA Sport
Het familiebedrijf DAKA Sport is opgericht in 1965 door vader Peter Dankaart en zijn vrouw Anke. Inmiddels heeft de onderneming veertien winkels verspreid door het hele land en daarnaast ook de webwinkel www.daka.nl. Sinds Peters overlijden in 2017 leiden zijn zoon Jan-Peter en dochters Praticia en Esther het bedrijf.

Website DAKA Sport: www.daka.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top