Ga naar hoofdinhoud
daka sport

DAKA SPORT neemt Wim Jaquet Sports in Amersfoort over

Met de overname van Intersport Wim Jaquet Sports heeft DAKA Sport opnieuw een belangrijke stap gezet op weg naar landelijke dekking.

Veertiende vestiging
De sportspeciaalzaak in Amersfoort wordt de veertiende vestiging van DAKA SPORT, maar wordt voorlopig onder de bestaande naam voortgezet. Het Rotterdamse sportretailbedrijf exploiteert in totaal 13 winkels onder de namen Intersport DAKA en DAKA Sport, gevestigd in Rotterdam, Leidschendam, Alkmaar, Deventer, Groningen, Houten, Zwolle, Apeldoorn en Harderwijk. Wim Jaquet Sports bestaat tien jaar langer dan DAKA Sport. De 3.500 vierkante meter grote sportwinkel in het centrum van Amersfoort werd opgericht door Wim Jaquet, die na zijn vroegtijdige overlijden werd opgevolgd door zijn zoon. Wim jr. trad al van jongsaf aan in de voetsporen van zijn vader als fanatiek wintersporter en wedstrijdskiër. Een passie die zij tot uitdrukking hebben gebracht in hun Amersfoortse sportzaak. Wim Jaquet Sports heeft vooral landelijke bekendheid verworven dankzij de ver doorgevoerde wintersportspecialisatie.

Voorbereid door Peter Dankaart
Aan de acquisitie van de gerenommeerde sportspeciaalzaak in Amersfoort is een lange voorbereidingsperiode voorafgegaan. De feitelijke overname is vanuit DAKA Sport nog grotendeels voorbereid door Peter Dankaart, die op 24 juli jl. overleed. Ondanks het feit dat de twee sportretailers, met name op het gebied van wintersport, op landelijk niveau concurrenten van elkaar zijn, bestond er lange tijd een speciale band tussen Peter Dankaart en Wim Jaquet jr. Dat kwam twee jaar geleden duidelijk tot uitdrukking tijdens de viering van het 50-jarig bestaan van DAKA Sport. Bij die gelegenheid prees Wim Jaquet zijn Rotterdamse collega voor zijn vooruitstrevende visie op ondernemen in de sportdetailhandel. Bovendien riep Wim de zogenoemde ‘Peter Dankaart Prijs’ in het leven, waarmee ondernemers die zich onderscheiden worden geëerd. Vorig jaar werd de eervolle onderscheiding doorgegeven aan Corbert Zuijdervliet en Martino van Nieuwkerk van Intersport Twinsport.

Saillant detail is dat met de nieuwe aanwinst van DAKA Sport in Amersfoort fysiek de verbinding wordt gelegd tussen de winkels in de zuidelijke helft van het land en die in noord/oost-Nederland.

Website DAKA SPORT: www.daka.nl
Website Wim Jaquet Sports: www.wimjaquetsports.nl

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top