Ga naar hoofdinhoud

Eigenaar Sacha neemt Sissy-Boy over

Familiebedrijf de Termeer Groep, waar schoenenketens Sacha en Manfield onder vallen, neemt mode- en lifestylemerk Sissy-Boy over. Hiermee hoopt het familiebedrijf zoveel mogelijk winkels open te houden.

Door de schoenenmerken Sacha en Manfield aan te vullen met een krachtig mode- en lifestylemerk als Sissy-Boy, versterkt het bedrijf naar eigen zeggen zijn eigen positie in het Nederlandse retaillandschap. Volgens CEO Ward Termeer is de overname een logische stap binnen de strategie. Termeer geeft aan de kern van het merk te willen versterken binnen het familiebedrijf. “Door Sissy-Boy op te nemen in onze familie willen we de kracht en de potentie die in het merk zit opnieuw de juiste voedingsbodem bieden. Het doel is zoveel mogelijk banen en winkels te behouden.” Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Eind vorig jaar kreeg Sissy-Boy te maken met tegenvallende verkopen, wat de onderneming ernstig onder druk zette. Nadat begin deze maand uitstel van betaling werd aangevraagd, werd Sissy-Boy afgelopen vrijdag failliet verklaard door de rechtbank van Amsterdam.

Sissy-Boy werd opgericht in 1982 en is bekend om zijn collectie kleding en woonaccessoires. Er werken ruim 600 mensen. Hoeveel daarvan mogen blijven onder de nieuwe eigenaar, is nog onduidelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top