Ga naar hoofdinhoud

Kinderkledinglijn Massimo Dutti start Shop & collect pilot in Palma de Mallorca

De kinderkledinglijn ‘Boys&Girls’ van Spaanse winkelketen Massimo Dutti heeft vorige week een Shop & collect locatie geopend in Palma de Mallorca. Het gaat om een pilot project waarbij in de bestaande winkel voor volwassenen een kleine collectie kindermode met één maat per ontwerp te bewonderen is.

Klanten kunnen kijken en kopen via een zogeheten intelligente spiegel ofwel ‘magic mirror’. Zodra de klant voor een bepaald model, kleur en maat heeft gekozen, kan het artikel worden thuisbezorgd of opgehaald in de winkel. Het is voor het eerst dat Massimo Dutti de kindermode op deze manier aanbiedt. Voorheen waren de collecties voor kinderen alleen via de flagshipwinkels van het merk en via de webshop te koop.

Het moederbedrijf van Massimo Dutti, Inditex, experimenteert vaker met nieuwe verkoopmodellen in de detailhandel. Zo is het Shop & collect retailmodel ook in recent geopende Zara-winkels van het concern in Londen, Milaan en Tokio ingevoerd. Een groot voordeel is dat winkels nu geen voorraad hoeven aanhouden. Daarnaast kan het bedrijf vrij makkelijk nieuwe collecties aanbieden en testen op verschillende locaties.

Website Massimo Dutti: www.massimodutti.com

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top