Ga naar hoofdinhoud
Kindernieuws Bugaboo

Kinderwagenbedrijf Bugaboo in de etalage door familieruzie

Het Nederlandse kinderwagenbedrijf Bugaboo staat in de verkoop door een grote ruzie tussen de twee eigenaren. De verkoop van het bedrijf moet zo’n 200 miljoen euro opleveren.

Met het bedrijf zelf ging het goed, de omzet van Bugaboo steeg de afgelopen jaren tot boven de 150 miljoen euro. Toch liep het niet lekker tussen de twee eigenaren, die sterk van mening verschilden over hoe het bedrijf geleid moest worden.

In 2012 hadden de oprichters Eduard Zanen en zijn zwager Max Barenburg al een speciale afspraak gemaakt waarin ze vastlegden dat beiden hun belang zouden verkopen wanneer een van de ondernemers niet meer door zou willen. Zanen daagde Barenburg in maart echter voor de rechter toen hij niet mee wilde gaan in het verkopen van zijn belang. Desondanks zal Barenburg betrokken blijven als ontwerper, Zanen verlaat Bugaboo na de verkoop.

Bugaboo werd een groot succes toen het in 1999 een eigen fabriek kreeg. Ook dook de hippe kinderwagen op in de Amerikaanse serie Sex and the City, waardoor veel beroemdheden met de wagen over straat liepen.

Inmiddels is Bugaboo uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met zo’n 1300 werknemers in meer dan 50 landen. In 2015 maakte het bedrijf 12,8 miljoen euro winst.

Website Bugaboo: https://www.bugaboo.com

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top