Ga naar hoofdinhoud
Amazon DE

Komt de grootste e-commercepartij Amazon naar Nederland?

In Duitsland blijkt Amazon met afstand de grootste e-commercepartij te zijn. Het bedrijf is drie keer groter dan nummer twee OTTO en zelfs bijna acht keer groter dan Zalando, die op drie staat. Retailers verwachten dat het niet lang meer zal duren voor Amazon ook in Nederland van start gaat.

Uit onderzoek van het EHI Retail Institute en Statista is gebleken dat er geen enkele partij ook maar in de buurt komt van Amazons marktpositie. Dertig procent van de totale Duitse e-commercemarkt voor handel in fysieke producten ligt in handen van Amazon.

Amazon naar Nederland
Zestig procent van de Nederlandse retailers verwacht dan ook dat Amazon in de loop van volgend jaar de Nederlandse markt zal betreden. Begin augustus vertaalde Amazon zijn Duitse app al in het Nederlands en ook de website was destijds al vertaald. Toch blijken retailers Amazon niet als een bedreiging te zien. Het biedt volgens hen juist kansen aan merkeigenaren en volgens meer dan de helft van de ondervraagden werkt verkoop via een externe marktplaats ook wanneer je geen merkeigenaar bent.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top