Ga naar hoofdinhoud
tuunte failliet

Modebedrijf Tuunte Fashion failliet verklaard

Tuunte Fashion, het modebedrijf in onder meer kinder- en babykleding heeft dinsdag haar faillissement bekendgemaakt. De winkelketen had ruim veertig zaken in Nederland, vooral gelegen in het oosten van het land en in kleinere provinciesteden.

Tuunte sloeg de afgelopen jaren een andere weg in door te stoppen met de uitverkoop en nieuwe winkels op A1 locaties te openen. Het wilde zichzelf opnieuw uitvinden, maar deze transitie koste veel tijd en geld. Al snel had het bedrijf volgens directeur Louis van Andel te kampen met teruglopende bezoekersaantallen. De modeketen was ruim vijf jaar verliesgevend en heeft zich niet snel genoeg kunnen aanpassen aan het veranderende retaillandschap.

Het faillissement betekent een ontslag voor zo’n 250 werknemers. Volgens van Andel is er inmiddels een curator aangesteld. Of het bedrijf in een andere vorm zal verdergaan moet nog duidelijk worden, er zijn in ieder geval wel een aantal potentiële kopers. De vakbond CNV zegt te gaan letten op de wijze waarop een mogelijke doorstart plaats zal vinden. Niet alleen de schuldeisers maar ook de ontslagen werknemers moeten er baat bij hebben.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top