Ga naar hoofdinhoud
Nederland online retail

Nederland blijkt snelst groeiende online markt

Uit onderzoek van betaalbedrijf Worldpay is gebleken dat Nederland de komende jaren tot de snelst groeiende markt in online retail behoort. De gemiddelde groei in ons land wordt geschat op veertien procent per jaar.

In 2021 zal naar verwachting voor 36 miljard euro online verkocht gaan worden in Nederland. De groei wordt vooral veroorzaakt door nieuwe betaalmethoden die makkelijk in gebruik zijn op smartphones. Zo’n zestig procent van de betalingen gaan op het moment via iDEAL, maar nog steeds worden er veel bankoverschrijvingen gedaan. Worldpay verwacht dat de populariteit van e-facturen en e-wallets steeds meer toe gaat nemen. Hetzelfde geldt voor debat- en prepaidkaarten.

In het eerste half jaar van 2017 werd er in online bestedingen een groei gemeten van dertien procent. In totaal zal de groei dit jaar waarschijnlijk uitkomen op zo’n twaalf procent en 22,6 miljard euro. Vrijwel alle groei in de retail komt door de online verkoop, zo bleek uit een onderzoek van de Thuiswinkel Markt Monitor.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top