skip to Main Content
primark

Groei Primark in Nederland blijft achter

Uit de jaarcijfers van moederbedrijf Associated British Foods blijkt dat winkelketen Primark het afgelopen jaar een omzetgroei van negentien procent heeft behaald. In totaal was de omzet van de dit boekjaar 7,1 miljard pond (8 miljard euro).

De omzet nam met veertien procent toe en dat kwam voornamelijk door de opening van een aantal extra winkels. De like-for-like groei nam hierdoor met een procent toe. De winkelruimte groeide echter met 32 procent, onder meer door de nieuwe Amsterdamse ‘flagship store’ van zeven verdiepingen met 95 kassa’s en de nieuwe vestigingen Hilversum en Zwolle. De omzet liep daardoor per m2 in Nederland terug. Vooral in het Verenigd Koninkrijk doet de winkelketen het goed, het marktaandeel is daar volgens Primark flink gegroeid. Wel zag Primark de operationele winstmarge dalen van 11,6 naar 10,4 procent. Dit kwam onder andere door hoge inkoopkosten door de dollar. Toch liep de operationele winst uiteindelijk op met zeven procent tot 735 miljoen pond.

Nieuwe winkels en refits
In een jaar tijd zijn er dertig nieuwe Primark winkels bijgekomen. In Nederland werden er winkels geopend in de steden Amsterdam, Hilversum en Zwolle. Daarnaast wil het modebedrijf verouderde winkels een ‘refit’ gaan geven, dit zal gebeuren in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en in ons eigen land.

Website Primark: www.primark.com

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top